Vår hudterapeututbildning

Här på yrkeshögskolan kan du gå vår hudterapeututbildning och välja en av två inriktningar, hud- och massageterapeut eller hud- och spaterapeut. Hudterapi är grundstenen i båda utbildningarna och du kompletterar med den inriktning som du finner mest intressant. Efter avslutad examen har du möjlighet att ansöka om ett medlemskap i SHR. Om du vill bli hudterapeut och arbeta utomlands kan du även ta en CIDESCO-examen. Vi är ensamma om att erbjuda en hudterapeut utbildning Stockholm med inriktning Spa. Du kommer alltså ha stor fördel mot andra konkurrenter i branschen. Kombinationen massage och hudterapeut är också attraktiv på marknaden och du kommer ha stora chanser att få jobb genom båda utbildningarna.

Hud- och spaterapeut

En av våra två inriktningar gällande hudterapeututbildning i Stockholm är som spaterapeut. Vi är den enda yrkeshögskolan i Sverige som erbjuder denna inriktning med möjligheten att få ett CIDESCO-diplom inom spaterapi. När du studerar hos oss kan du både bli hudterapeut och spaterapeut vilket är en väldigt eftertraktad kombination i branschen. Som spaterapeut ger du dina kunder olika typer av spabehandlingar och får dem att känna sig trygga och avslappnande. Ett perfekt framtida jobb för dig som älskar välbefinnande och få folk att må bra.

Grundläggande behörighet för vår hudterapeututbildning

Vår utbildning som hud- och massageterapeut eller spaterapeut är en yrkesutbildning vilket betyder att du behöver grundläggande behörighet för yrkeshögskola. För att kunna bli antagen och bli hudterapeut måste du vara godkänd i Svenska B/Svenska 2, Naturkunskap B/Naturkunskap 2 samt Engelska A/Engelska 5. Hör med din gamla gymnasieskola om du är osäker på om du har denna behörighet.

Hudterapeututbildning med rätt till CSN

Om du väljer att studera på vår hudterapeututbildning är du berättigad till CSN under hela studieperioden. Utbildningen är på 60 veckor, alltså ett år och tre månader. Du kan ansöka om CSN så snart du har fått ditt antagningsbesked från oss. Utbildningen sker i Stockholm i våra lokaler och det går inte att läsa på distans.

Vad som ingår i utbildningen

När du studerar på vår utbildning kommer du läsa ett flertal olika ämnen. Du kommer bland annat att läsa om anatomi och entreprenörskap samt en sektion som handlar om spa. Du kommer även att få göra ett examensarbete och det som kallas för Lärande i arbete (LIA). Din praktik sker på vår egen skönhetssalong där du kommer serva kunder både med hudterapibehandlingar och i spaet. Den första praktiken sker under dina andra termin och då tar du hand om kunder som vill ha olika typer av hudvårdsbehandlingar. Under din tredje och sista termin får du även prova på att praktisera i vårt spa centre. Detta är bara ett axplock på allt vår utbildning erbjuder.

Vill du utbilda dig inom hudterapi? Välkommen med din ansökan! Som Sveriges bästa yrkeshögskola inom hudterapi, massage och spa är vi skolan för dig.